De molen roept

 

WestermolenViering 200 jaar Westermolen!Op zaterdagmiddag 26 mei, vanaf kwart over drie (15:15 uur), organiseert Cultureel Café Dalfsen in het kader van dit jubileum muziektheatervoorstelling op locatie.

‘DE MOLEN ROEPT’
Meisje van Dalfsen wil molenaar worden.

Sprookjesachtige voorstelling door de Firma Weijland en Consorten

Voor het ontstaan van dit sprookje zijn de leden van de Firma Weijland veel in Dalfsen geweest en hebben zich laten inspireren door de omgeving van Westermolen en Vecht.Zij zijn door hun eerdere uitvoeringen goed bekend met het maken van voorstellingen op locatie en in het landschap.
De voorstelling van 26 mei speelt zich dan ook gedeeltelijk af in de open lucht, alhoewel er achter de Westermolen een overkapping is ‘gebouwd’ met een behoorlijk aantal zitplaatsen.
Bezoekers volgen het meisje van Dalfsen, dat altijd al molenaar wilde worden. Ze volgen haar op haar zwerftocht rondom de Vecht, met voortdurend de Westermolen in het vizier.
We maken kennis met een Molenaar, die ’s nachts flessenpost verstuurt via de Vecht.

Het spreekt vanzelf dat het meisje deze post onderschept.
Dat wordt fraai uitgespeeld door de Firma Weijland die een unieke, eenmalige voorstelling heeft gemaakt, speciaal voor de viering van 200 jaar Westermolen.
De Stichting Westermolen benaderde het Cultureel Café Dalfsen om hiervoor het initiatief te nemen. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt dankzij zowel gemeentelijke als provinciale subsidie van de Gemeente Dalfsen en het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel aan het CCD.
De Firma Weijland dankt zijn naam aan een samentrekking van de achternamen van de oprichters Jack Weijkamp en Lucy Legeland. Meer dan eens maakte die duo voorstellingen met plaatselijke muziekgezelschappen, koren en individuele muzikanten.
De uitvoering van 26 mei wordt omlijst door de fantastische muzikanten van Firma Weijland, verder doen ook meerdere Dalfsenaren mee, waaronder de Blaaskapel ‘De Vechtboertjes’, die een verrassende gastrol spelen.

Er zal een stukje gelopen worden. Als lopen bezwaarlijk is, kan je rustig even wachten op het molenterrein en de draad weer oppakken als het gezelschap terugkeert. Het stuk speelt zich uiteraard af in de omgeving van de Westermolen, en tenslotte ontvouwt het verhaal zich verder bij de Westermolen zelf.De laagdrempelige voorstelling, die ruim een uur duurt, is goed te volgen en geschikt voor jong en oud.

Na afloop is er op het terras bij de molen en de boerderijwinkel de mogelijkheid koffie, thee en/of fris te drinken. De mensen van de boerderijwinkel presenteren daar de eerste graskaas.

De Molenaar wordt geschoren

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Muziektheater rond De Westermolen
Met Firma Weijland en De Vechtboerties
Wanneer Zaterdag 26 mei 2018, 15:15 uur
Waar Bij de Vecht en rond de Westermolen te Dalfsen
Entree Toegang is gratis
Toegangskaarten Toegang is gratis

 

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door:

 

[mappress mapid=”7″]