Winterreise van Franz Schubert

 

e-tickets

Zondagmiddag 6 januari 2019, 15:00 uur
“Winterreise” van Franz Schubert

Enkele jaren geleden ontstond het plan om de vruchtbare samenwerking tussen Harry van Berne, tenor, en Marien van NIeukerken, piano, beiden uitvoerend musicus, om te zetten in een CD-project. Dat werd ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert.

Harry:
“Nadat de vraag uit Trapani, Sicilië, was gekomen om daar samen met Marien een masterclass te verzorgen met als onderwerp ‘Schubert’ heb ik me samen met hem gebogen over het repertoire dat we zelf zouden brengen op het openingsrecital aldaar. Er is zóveel dat na enig heen en weer overleg Marien de vraag stelde: “waarom eigenlijk geen Winterreise…?”

Ja, waarom eigenlijk niet. We zijn aan de slag gegaan, hebben een heerlijke week op Sicilië gehad met een Winterreise-recital waarbij de achtergrond ‘passend’ was opgefleurd met een reusachtige palmboom in een pot (….) Na nog een paar recitals -nu in Nederland- was het snel duidelijk dat we iets wilden met deze prachtige muziek. Het plan om via crowdfunding voldoende geld voor een gedegen opname te genereren was geboren.”

Harry van Berne studeerde solozang aan het conservatorium van Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Sindsdien zingt hij als solist bij gerenommeerde koren en dirigenten. Als liedzanger geeft Harry vele concerten, begeleid op piano, luit, gitaar of kamerorkest. Harry maakt deel uit van het solistisch bezette Quink vocaal ensemble en het Gesualdo consort. Ook is hij freelance verbonden aan het Nederlands Kamerkoor.
Harry is als hoofdvakleraar solozang verbonden aan het ArtEZ conservatorium.
Tevens is hij nu als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor de nieuwe masteropleiding ‘Ensemblezang’. Daarnaast geeft Harry workshops en masterclasses aan solozangers, koren en instrumentale ensembles.

Marien van Nieukerken studeerde piano bij Thom Bollen. Hij specialiseerde zich in het vak van begeleider, speciaal van zangers, onder leiding van o.a. George van Renesse, Felix de Nobel en Rudolf Jansen. Hij werkte met vele bekende zangers en zangeressen en gaf wereldwijd recitals. Ook begeleidde hij in masterclasses van beroemde zangers, w.o. Elisabeth Schwarzkopf en David Wilson-Johnson. Hij geeft zelf ook internationale masterclasses over liedinterpretatie en liedbegeleiding, o.a. in Italië en Japan.
Marien was jarenlang verbonden als coach voor jonge zangers aan het conservatorium in Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het ArtEZ conservatorium, waar hij liedbegeleiding doceerde.

Als u de tekst, met vertaling, al vast wilt bekijken:
Klik hier voor tekst & vertaling,
klik hier voor tekst, vertaling & opmerkingen over muziek.

 

 

Voorverkoop toegangskaarten (€ 12,50):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat De Winterreise van Franz Schubert
Harry van Berne, tenor
Marien van Nieukerken, piano
Wanneer Zondagmiddag 6 januari 2019, 15:00 uur
Zaal open: 14:15 uur
Waar De Grote Kerk Dalfsen, Kerkplein 31
Entree € 12,50 in de voorverkoop, € 15,- in de kerk
Toegangskaarten