Film: ‘Hitchcock’

Zaterdag 10 december 2016, 11:00 uur ’s ochtends in het Fraterhuis te Zwolle.

De film ‘Hitchcock’ is een Amerikaanse, biografische film uit het jaar 2012.

Het verhaal is gebaseerd op het boek Alfred Hitchcock and te Making of Psycho van Stephen Rebello. De film concentreert zich op de verhouding tussen filmregisseur Alfred Hitchcock en zijn vrouw Alma Reville tijdens de productie van ‘Psycho’

Het verhaal start op de boerderij van de familie Gein, waar ene Ed zijn broer vermoord. Dit is het sein om een film te maken, gebaseerd op het aloude thema ‘broedermoord’, zoals ook al verwoord in de oermythe over Kaïn en Abel. Of dit ook gebeurt? Er ontplooit zich in ieder geval een waar drama, maar het oordeel daarover laten we graag aan de kijkers!

Ben Coelman, verbonden aan de Nederlandse Reisopera, verzorgde onlangs voor het Cultureel Café Dalfsen een buitengewoon boeiende lezing over de muziek in de films van de beroemde filmer Alfred Hitchcock. Hij raadt het bekijken van de film ‘Hitchcock’  bijzonder aan, en zegt hierover:

‘De film Hitchcock met Helen Mirren en Anthony Hopkins is een mooi gedramatiseerde biografie, die een goed beeld geeft van Hitch’ privéleven in de jaren ’60 (dit kwam ook ter sprake in zijn presentatie van 18 november jl.). Oscarnominaties waren er voor zowel Mirren als Hopkins, dus behalve het onderwerp, ook als acteurs-film erg leuk om te bekijken!’
U kunt hier klikken om de trailer te bekijken.

Na de film is er gelegenheid om samen de lunch te gebruiken in Café Foye, theatercafé van Schouwburg Odeon en Filmtheater Fraterhuis  aan de Blijmarkt.
Het team CCD heeft geregeld dat u daar  soep en een broodje kunt eten voor de speciale prijs van  € 10,00.
Opgave voor die lunch uiterlijk 7 december bij Peter de Jong, veldejong@quicknet.nl, tel. 0529 – 85 22 05.

Wat ALFRED HITCHCOCK AND THE MAKING OF PSYCHO,
film van SACHA GERVASI
Wanneer Zaterdagmorgen 10 december 2016, 11:00 uur
Waar Filmtheater Fraterhuis, Blijmarkt 25, 8011ND Zwolle
Entree Vrienden van Fraterhuis: € 6,50, anderen € 8,50
Reserveren Via de website van het Fraterhuis zijn kaarten te bestellen (E-tickets).
Klik op de link: kaarten kopen
Voor de lunch, à € 10,00 per persoon: melden bij Peter de Jong, peterdej47@gmail.com , tel. 0529 – 43 85 22