Klezmerband Di Gojim met ‘Gein’

Di Gojimfoto: Patrick Meijboom

In 1988 verenigen een club niet-Joodse muzikanten zich onder de geuzennaam Di Gojim. Het eerste professionele klezmerorkest van Nederland is een feit. Van meet af aan belichten zij de theatrale kant van de klezmer. De vier ‘Goj’s’ van het eerste uur kennen als geen ander de kneepjes van de klezmer, het vuur van de Balkan en de ‘nesjomme’ (de ziel) van het Jiddische lied.

In hun programma ‘Gein’ staat het plezier voorop. Nieuwe muziek, nieuwe Jiddische teksten en een nieuw elan. ‘Gein’ is een feest van vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk.

Di Gojim is een graag geziene gast op internationale festivals, waaronder in Spanje, Israël, Verenigde Staten, Turkije en Frankrijk. Pers en publiek zijn unaniem lovend; “vuur, passie, muzikale adrenaline, indrukwekkend en overrompelend”.

Wat ‘Gein’, Di Gojim
Wanneer Vrijdag 2 oktober 2015, 20:00 uur
Waar Grote Kerk, Kerkplein 31, Dalfsen
Entree € 10,00
Reserveren telefonisch via nr (0529) 43 22 00
via email: kaartencultureelcafe@gmail.com
in uw mail vermelden:
> Di Gojim
> 2 oktober 2015
> het aantal gevraagde kaarten

Uw reservering wordt definitief zodra uw betaling binnen is. Kaarten zijn af te halen aan de zaal vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling.
Eerder ophalen kan ook, bij Trudy de Jong, Van Ittersumstraat 22, Dalfsen.

Di Gojim

 

U kunt op het plaatje klikken voor een muzikaal voorproefje.

 

 

Voor mensen die met de auto komen: er is rond de kerk slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen.
Bij de Lidl is wel een ruime parkeergelegenheid, die vanaf de Vechtdijk (de Rondweg) te bereiken is via de afslag tegenover het park Bellingeweer. Zie ook het kaartje hieronder.