Merlijn Kerkhof

 

Alles begint bij Bach

foto: Merlijn Doomernik

Misschien is hij wel de jongste muziekjournalist van Nederland. Daarbij is zijn enthousiasme zeer aanstekelijk en zijn schrijven gevat in begrijpelijke en behapbare taal.
Zelfs wanneer je denkt niets of weinig van klassieke muziek te weten, ja, zélfs wanneer je zou denken ‘klassieke muziek, niets voor mij’, dan nóg weet Merlijn Kerkhof op zijn specifieke wijze zodanig inspirerend te vertellen dat plotseling de muziek gaat leven!

De schrijver en voormalig redacteur en columnist bij NRC Next, momenteel muziekjournalist/recensent bij De Volkskrant, is inderdaad in staat om zijn liefde voor klassieke muziek te delen, niet alleen op radio 4, maar evenzeer op 3FM.

Boek "Alles begint bij Bach"

Het boek: ‘Alles begint bij Bach’ stond binnen de kortste keren op allerlei tiplijsten. Daarin stelt hij vragen als: Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wat zijn de meest voorkomende stijlen? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits?

Het is geen complete muziekgeschiedenis, maar wel een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht!

De Gooi en Eemlander schrijft over het boek: ‘Kerkhof kiest een lichte toon, maar geen lichte kost (….); hij weet boven alles te enthousiasmeren. Hij schrijft een bevlogen gids voor.
De beroemde Nederlandse dirigent Jaap van Zweden noemt het zelfs ‘een inspirerende wegwijzer naar de wereld van de klassieke muziek’.
Dit boek, boordevol anekdotes zou, volgens een andere recensent, in de bovenbouw van de scholen gratis uitgedeeld moeten worden!

Reden te over om te komen luisteren naar, en je te laten inspireren door ras verteller Merlijn Kerkhof!

Toegangskaarten (€ 7,50):

Merlijn Kerkhof heeft van alle in zijn boek besproken muziek zgn. Spotify-lijsten gemaakt. Als u weet hoe het werkt, kunt u thuis de muziekkeuze van Merlijn Kerkhof via telefoon, tablet, laptop of pc beluisteren.
Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen organiseert maandagmiddag 20 november van 13:30 – 14:40 uur een workshop “Hoe werkt Spotify“.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden (via de website van de bibliotheek).

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Merlijn Kerkhof over zijn boek “Alles begint bij Bach”
Wanneer Vrijdag 24 november2017, 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 7,50
Toegangskaarten
  • Koop e-tickets door hier te klikken
  • Aan de balie van bibliotheek Dalfsen / Nieuwleusen
  • Bij The Read Shop Schuurman, Bloemendalstraat 10, Dalfsen
  • Bij Primera, Prinsenstraat 5C, Dalfsen
  • Aan de zaal