O Brother, Where Art Thou

 

e-ticketsVrijdag 4 maart 2022, 20:00 uur
Spiegelzaal Trefkoele+, Dalfsen
O Brother, Where Art Thou
Ethan en Joel Coen
De omzwervingen van Odysseus, uit de Odyssee van Homerus, worden overgedaan in Mississippi, anno 1937. Met George Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses, die getketend aan de sukkel Delmar (Tim Blake Nelson) en heethoofd Pete (John Turturro) ontsnapt uit de gevangenis.
De Volkskrant (7 december 2000):
De tocht voert het trio langs een blinde ziener, een cycloop (John Goodman als eenogige bijbelverkoper) en drie verleidelijke sirenen, maar de verwijzingen naar bizarre mijlpalen en personages uit de Amerikaanse (sub-)cultuur zijn vele malen talrijker dan naar Homerus’ epische gedicht. In interviews lieten de Coens dan ook weten de Odyssee nooit te hebben gelezen.
O Brother, Where Art Thou? is, zoals alle Coen-films, bedoeld om te vermaken, en dat lukt opnieuw goed.
Door de acteurs; met Clooney als de grappige Ulysses Everett McGill, Holly Hunter als zijn fraai verontwaardigde vrouw Penny Wharvey, Michael Badalucco als manisch-depressieve gangster, George ‘Babyface’ Nelson en Chris Thomas King als fenomenale zwarte bluesgitarist die zijn ziel aan de duivel heeft verkocht in ruil voor zijn goddelijke gitaarspel.
Daarbij komt de fraaie soundtrack met country- en bluessongs uit de jaren dertig en de schitterende fotografie van cameraman Roger Deakins (sinds Barton Fink de vervanger van Barry Sonnenfeld), die de film in de postproductie ontdeed van alle groentinten, waardoor O Brother, Where Art Thou? oogt als een oude, met de hand ingekleurde ansichtkaart.
Het resultaat is een feest voor oog en oor, een roadmovie die van de ene naar de andere vermakelijke scène hobbelt.

 

Toegangskaarten (€ 7,50):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat O Brother, Where Art Thou
Regisseurs Ethan en Joel Coen
Wanneer Vrijdag 4 maart 2022, 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 7,50
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.