Het requiem

 

e-ticketsMaandagavond 1 november 2021, 20:00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, Dalfsen
Het requiem
Martien Hovestad, muziekdocent en dirigent

Een requiem is een katholieke mis, opgedragen aan overledenen. De naam komt van de openingswoorden: Requiem aeternam dona eis, Domine (‘Geef hun de eeuwige rust, Heer‘). Het wordt opgevoerd bij begrafenissen en op Allerzielen (2 november) voor iedereen die gestorven is.

Een requiem bestaat standaard uit 9 onderdelen, vaak aangevuld met twee gezangen, een bij het naar buiten dragen van de kist, en een bij het begraven.

Later zijn er ook requiems geschreven die afwijken van de Latijnse tekst en de Katholieke liturgie. Bijvoorbeeld Ein deutsches Requiem (Johannes Brahms, 1868), op teksten van de Lutherbijbel en War Requiem (Benjamin Britten, 1962), waarbij oude Latijnse teksten worden afgewisseld met  moderne.

 

Toegangskaarten (€ 12,50):

Degenen, die vorig seizoen de muziekcursus hebben gevolgd en door de coronamaatregelen de avond over het Requiem hebben moeten missen, ontvangen tijdig via de mail een vrijkaartje voor deze avond.

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat ‘Het requiem’
Martien Hovestad
Wanneer Maandagavond 1 november 2021, 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 12,50
Toegangskaarten Degenen, die vorig seizoen de muziekcursus hebben gevolgd en door de coronamaatregelen de avond over het Requiem hebben moeten missen, ontvangen tijdig via de mail een vrijkaartje voor deze avond.

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.