Meesters en Gezellen 2021

 

e-ticketsZaterdag 4 september 2021, 20:30 uur
De Grote Kerk, Dalfsen
Nederlandse Oogst
Koorproject Meesters & Gezellen
o.l.v. Daniël Reuss

Dit jaar is het motto

Nederlandse Oogst

In zijn toelichting schrijft Leo Samama:
Nederland is in alle opzichten een land van koren en koorzang. Niet alleen sinds de conversie in de late 16e eeuw, maar in feite als onderdeel van de Lage Landen, met Vlaanderen en Noord­-Frankrijk al sinds de late 14e eeuw. En tot in onze tijd hebben de Nederlandse componisten onze reputatie als korenland hooggehouden.

Zoals u op het  programma kunt zien (klik verderop op de link) is er een keuze gemaakt uit werken uit de 19de en 20ste eeuw. Op twee uitzonderingen na: er wordt gestart met psalm 42 in de versie van het Geneefse Psalter (in de 16de eeuw gecomponeerd voor de kerken uit de Reformatie) gevolgd door de versie van Sweelinck van die psalm. Dus gestart na de conversie (overgang van katholicisme naar calvinisme), daarmee bijvoorbeeld geen Jacobus de Kerle of Orlando Lassus.

Op het programma, dat hier te vinden is, staan vele pareltjes.

Als u graag beslagen ten ijs komt: hier vindt u de podcast van Leo Samama en Daniël Reuss over Meesters en Gezellen van dit jaar. Met uitleg over de keuze van het repertoire.

 

Toegangskaarten (€ 26,00):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Meesters & Gezellen o.l.v Daniël Reuss
Met Nederlandse Oogst
Wanneer Zaterdag 4 september 2021, 20:30 uur
Zaal open: 19:45 uur
Waar Grote Kerk Dalfsen, Kerkplein 31, Dalfsen
Entree € 26,00
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.