Jan Gorter
De toekomst van ons waterbeheer: van afvoeren naar vasthouden

e-ticketsVrijdag 10 maart 2023, 20:00 uur

Dit is de uitgestelde avond van 10 februari.
Kaartjes gekocht voor die datum zijn ook geldig op 10 maart

Panoramazaal Trefkoele+, Dalfsen

De zin van de Waterschapsverkiezingen

Jan Gorter is landschapsarchitect en is vanuit zijn functie bij Natuurmonumenten direct betrokken bij het waterbeheer in ons land.

Droge, warme zomers afgewisseld door wateroverlast. De natuur kan het amper verwerken. Landbouwgronden vallen droog of krijgen juist veel water te verwerken.
Als burger beseffen we meer en meer dat onze waterhuishouding goed op orde moet zijn. We voelen dat de klimaatverandering ons nu écht gaat raken. Daarbij gaat het niet alleen om kraanwater voor huishoudelijk gebruik en voor het vullen van ons zwembadje in de tuin. Nee, ook economisch, sociaal en politiek gezien is ons waterbeheer van levensbelang.

De waterschappen spelen een cruciale rol in het waterbeheer. Maar dat doen ze niet alleen. Burgers, boeren, de bedrijven en de natuurorganisaties hebben inmiddels evenveel zeggenschap binnen de waterschappen. Dat gebeurt via de waterschapsverkiezingen, die om de vier jaar worden gehouden. Dalfsen valt onder het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Op deze avond neemt Jan Gorter u mee in de wereld van het waterbeheer. Waar eerst de nadruk lag op water afvoeren, wordt nu een balans gezocht met waterberging.
Mogelijk geeft zijn lezing u meer inzicht in de noodzaak van betrokkenheid van de burger bij het waterbeheer.

 

Toegangskaarten (€ 12,50):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat De toekomst van ons waterbeheer: van afvoeren naar vasthouden
Jan Gorter
Wanneer Vrijdagavond 10 maart 2023, 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 12,50
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.