Govert Schilling
De ontdekking van de hemel

e-ticketsVrijdag 7 oktober 2022, 20:00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, Dalfsen

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en publicist. Opgeleid als werktuigbouwkundige, maar al sinds zijn tienerjaren is sterrenkunde zijn hobby.
Als autodidact op het gebied van astronomie en journalistiek ontving hij diverse prijzen en onderscheidingen voor zijn publicaties, zo is hij erelid van de Internationale Astronomie Unie, die ook een planetoïde naar hem heeft vernoemd: (10986) Govert.
Hij is eindredacteur van de populaire website allesoversterrenkunde.nl

Over het onderwerp van deze avond, de ontdekking van de hemel:
De aarde is een klein planeetje in een baan rond een heel gemiddeld sterretje, ergens in de buitenwijken van een van de talloze sterrenstelsels in het heelal. En de mens is een laatkomer op het kosmisch toneel, in een voorstelling die al bijna veertien miljard jaar duurt.
Wij komen net kijken, en we zijn nergens te vinden. Maar hoe onbeduidend we misschien ook mogen zijn in ruimte en tijd, we maken wel onlosmakelijk deel uit van het wonderlijke heelal, en we kunnen ons bestaan niet los zien van miljarden jaren kosmische evolutie.
In deze lezing wordt u meegenomen op een wervelende reis naar de rand van het universum en naar het begin van de tijd. Uitgebreid staan we stil bij de innige relatie tussen mens en kosmos.

 

Toegangskaarten (€ 12,50):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Govert Schilling :
De ontdekking van de hemel
Wanneer Vrijdag 7 oktober 2022, 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 12,50
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart bekijken’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.