Meesters & Gezellen 2023

Koorproject Meesters & Gezellen
o.l.v. Daniel Reuss
Wendingen

e-ticketsDonderdag 2 maart 2023, 20:30 uur
Grote Kerk, Dalfsen

Al jaren genieten wij in Dalfsen van een prachtig koorconcert, uitgevoerd door de Meesters & Gezellen.
Daniël Reuss, dirigent van Cappella Amsterdam zal dit jaar het koor leiden. Hij neem vier ‘Meesters’ mee uit zijn eigen koor.
Zij zijn de ‘leermeesters’ van de ‘gezellen’, de jonge, professioneel opgeleide zangers, die zich tijdens deze periode van workshops en concerten bekwamen  in de hogere kunst van het ensemble zingen.

De dirigent krijgt de gelegenheid het programma samen te stellen. Vaak is dat programma representatief voor de culturele achtergrond van de dirigent.
Dit jaar, echter, ligt het accent op muziek, die mensen  uit verschillende delen van de wereld met elkaar verbindt.

In het programma van 2023 staan composities centraal die speciaal in opdracht voor Cappella Amsterdam en Tenso Europe Network (Netwerk Europese Kamerkoren) zijn geschreven. Naast de recent gecomponeerde werken staan ook enkele 19de-eeuwse composities op het programma.

Meesters & Gezellen staat dit jaar in het teken van het gedachtegoed van de architectuurstroming De Amsterdamse School ( begin 20ste eeuw).
WENDINGEN is de naam van het tijdschrift van deze culturele stroming. Het is het motto geworden van deze editie van Meesters & Gezellen. Het was het ideaal van deze groep architecten en kunstenaars om alle lagen van de bevolking zo veel mogelijk moois aan te reiken. Hun expressionistische en utopische schoonheid was bedoeld voor de hele samenleving.

Het programma is te vinden op de website van Tettix, de stichting die Meesters & Gezellen organiseert. Daar zijn ook prachtige opnamen te vinden van het project van het vorig jaar. Klik hier.

 

Toegangskaarten (€ 26,00):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Meesters & Gezellen
o.l.v. Daniel Reuss
Wanneer Donderdag 2 maart 2023, 20:30 uur
Zaal open 20:00 uur
Waar Grote Kerk, Kerkplein 31, Dalfsen
Entree € 26,00
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.