Cobra
Coen de Jonge

e-ticketsVrijdag 19 januari 2024, 20:00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, Dalfsen

Eindelijk komt de beeldende kunst weer eens aan bod bij Cultureel Café Dalfsen.

COBRA is een kunststroming die zich rond 1950 ontwikkelde in West-Europa Aan de naam is te zien, dat kunstenaars uit Copenhagen, Brussel, Amsterdam, maar uiteindelijk ook Parijs een grote rol speelden in de ontwikkeling van de denkbeelden van veel schilders, beeldhouwers en dichters, die in hun werk weer terug probeerden te keren naar de bron van het scheppen.

Coen de Jonge uit Peize, neerlandicus, jazzexpert en kenner van de kunststroming COBRA neemt ons mee naar de tijd vlak na de tweede wereldoorlog, waarin deze groep jonge schilders en dichters zagen dat de cultuur weer dreigde terug te vallen op de brave jaren ’30. Brave versjes en aardige landschapjes.

Coen de Jonge heeft een aantal van de COBRA-kunstenaars persoonlijk gekend: Bert Schierbeek, Simon Vinkenoog en Lucebert…. Hij gaat vertellen over de ontwikkeling van deze kunststroming, die rond 1948 ontstond en al in 1951 uit elkaar viel. Dat betekende echter niet, dat de ideeën verdwenen.
Tot op de dag van vandaag is de invloed van de COBRA-beweging zichtbaar in vele cultuuruitingen.

Toegangskaarten (€ 12,50):

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Cobra door Coen de Jonge
Wanneer Vrijdag 19 januari 2024, 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 12,50
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.