De gebroeders Coen

 

e-ticketsAfgelast
Panoramazaal Trefkoele+ , Dalfsen
‘De gebroeders Ethan en Joel Coen’
Filmdocent Constant Hoogenbosch
I.v.m. de coronamaatregelen is deze avond afgelast

Constant Hoogenbosch is van huis uit o.a. cultuurhistoricus en beweegt zich al jaren in de wereld van film en media. Sinds 2000 werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf  Movie Machine samen met filmhuizen, culturele centra en onderwijsinstellingen door het hele land. Filmliefhebbers in Dalfsen kennen hem ook van zijn filmcolleges in Filmtheater Fraterhuis Zwolle.

Hij was al eerder bij Cultureel Café Dalfsen, waar hij destijds het werk van de Scandinavische regisseur Ingmar Bergman besprak.

In samenspraak met Constant Hoogenbosch hebben wij, uit zijn lezingencyclus De Grote Regisseurs, gekozen voor de lezing over de de Amerikaanse regisseurs, de gebroeders Coen.

Ethan en Joel Coen staan al sinds 1984 garant voor eigenzinnige films, vaak misdaadkomedies. Ze schrijven, regisseren en produceren de films samen. Zij hebben 18 films op hun naam staan, waar onder de zeer bekende films Fargo, The Big Lebowsky en No Country for Old Men.

In de lezing zal aandacht geschonken worden aan leven en werk van de beide broers. Het accent zal liggen op de film O Brother Where Art Thou ( uitgekomen in 2000), die vrijdag, 10 april op verzoek van Cultureel Café Dalfsen in De Stoomfabriek wordt gedraaid.

Deze roadmovie  – een feest voor oog en oor – is gebaseerd op de door de Griekse dichter Homerus vastgelegde omzwervingen van Odysseus.
De omzwervingen  van de ontsnapte gevangenen in de film, vinden plaats in  het Mississippi USA anno 1937, de tijd van De Grote Depressie.

Inhoudelijk een rijke film waar veel over te vertellen valt.
De wonderschone soundtrack, gebaseerd op de muziek uit het zuiden van de Verenigde staten: bluegrass, country en folksongs, is bekroond met een Grammy Award.

Uit VPRO Cinema:
Magnifiek gespeelde en gefotografeerde bewerking van Homerus’ heldendicht Odyssee met Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses. Eind jaren dertig ontsnapt hij met sukkel Delmar (Nelson) en heethoofd Pete (Turturro) uit een chain gang. Volgens een blinde profeet zullen ze een fortuin vinden, ‘maar niet het fortuin dat ze zoeken’. Geketend trekken ze het avontuur tegemoet, en ontmoeten een cycloop (zwendelaar John Goodman), sirenen en een duivelse wetsdienaar (Daniel von Bargen).

Voor meer informatie over die voorstelling en kaartverkoop (€5,50) kunt u naar de website van De Stoomfabriek: klik hier

I.v.m. de coronamaatregelen is deze avond afgelast

 

‘Van achter de Dijk’, columns van Foekje Dijk.

Lees de column “Film”

 

Voorverkoop toegangskaarten (€ 10,50):

De voorverkoop eindigt anderhalf uur voor de aanvang van de activiteit.

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat De broers Ethan en Joel Coen
Met Constant Hoogenbosch
Wanneer Vrijdag 20 maart 2020, 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur
Waar Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 10,50 in de voorverkoop, € 12,50 aan de zaal
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.