Konstantin Paustovski

 

e-ticketsDinsdagochtend 14 januari 2020, 10:00 uur.
De Westermolen, Dalfsen
‘Konstantin Paustovski’
Simon Peerdeman
leidt de ochtend

Simon Peerdeman wil ingaan op het leven en werk van Konstantin Paustovski (1892-1968).Een belangrijk kernpunt deze ochtend zal zijn de roman ‘De baai van Kara Bogaz’ die Paustovski geschreven heeft over de zoutwinning in de Kaspische Zee. Kunnen we uit het werk van Paustovski bijvoorbeeld opmaken hoe hij stond tegenover de Sovjetmachthebbers in de jaren ’30? Hij is vrijwel in hetzelfde jaar geboren als Osip Mandelstam, maar hoe verschillend zijn hun levens verlopen. Paustovski een geliefd schrijver, Mandelstam strijdend ten onder.

Paustovski is in Nederland vooral bekend door Verhaal van een Leven, een “epische autobiografie” in zes delen. In het vijfde deel, Sprong naar het Zuiden, verhaalt Paustovski over zijn reis naar Abchazië, Georgië en Armenië. De schrijver gaat daar duidelijk vrijmoedig om met de geschiedkundige feiten!
Heeft die houding hem soms geholpen in zijn overleving van het Stalin regime?

We proberen een antwoord te vinden op die prangende vraag aan de hand van beschrijvingen uit het zesde deel van ‘Verhaal van een Leven’, Boek der Omzwervingen, en zijn roman De Baai van Kara-Bogaz.

 

Verkoop toegangskaarten (€ 7,50):

De verkoop eindigt anderhalf uur voor de aanvang van de activiteit.

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Literatuurochtend nr.3
Konstantin Paustovski
Wanneer Dinsdag 14 januari, 10:00 uur
Zaal open: 9:30 uur
Waar De Westermolen, Molenstraat 16, Dalfsen
Entree € 7,50
Toegangskaarten

 

Als u hieronder, in het kader met adresgegevens, op ‘Grotere kaart weergeven’ klikt, opent zich een nieuw venster waarop de wegen duidelijker zijn aangegeven.