Bert Keizer

Bert Keizer over zijn boek: ‘Vroeger waren we onsterfelijk’.

Hij wordt ook wel het geweten van het nationale euthanasiedebat genoemd, de Nederlandse arts, filosoof en schrijver Bert Keizer, bekend om zijn kritische en soms vermakelijke columns in dagblad Trouw en Medisch Contact.

Zijn doorbraak als schrijver kwam in 1994 met zijn boek ‘Het refrein is Hein, een openhartige schets van gebeurtenissen in een verpleeghuis, die nogal wat stof deden opwaaien. Schetsen, die door artsen over het algemeen als zeer reëel werden beoordeeld. Hij schuwt niet om over emoties (van zowel patiënt als arts) uit te wijden.

Na zijn opleiding HBS-B ging hij in 1968 filosofie studeren in het Engelse Nottingham, om in 1972 terug te keren naar Nederland, waar hij een studie geneeskunde afrondde. Gedurende korte tijd was hij als arts in Kenia werkzaam, om daarna verpleeghuisarts in Amsterdam te worden. Thans is Bert Keizer verbonden aan de Levenseindekliniek in Den Haag.Bert Keizer

 Over de lezing van ´Vroeger waren we onsterfelijk´ zegt Bert Keizer: “Vroeger was de lotsbestemming van de mens vóór en ná de dood duidelijk. Maar door de ontwikkelingen in de wetenschap is dié zekerheid verdwenen. Hoe kunnen wij voor onszelf een nieuwe positie bepalen? Kan de filosofie hierbij helpen?
In ieder geval zijn milde humor, troost en compassie belangrijke ingrediënten van zijn boeken en lezingen.

Wat Bert Keizer over zijn boek ‘Vroeger waren we onsterfelijk’
Wanneer Vrijdagavond 27 januari 2017, 20:00 uur
Zaal open: 19:15 uur
Waar Panoramazaal Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen
Entree € 7,50
Reserveren telefonisch via nr (0529) 43 22 00
via email: kaartencultureelcafe@gmail.com
in uw mail vermelden:
> Bert Keizer
> 27 januari 2017
> het aantal gevraagde kaarten