Literatuurcyclus: H.H. ter Balkt

Het nieuwe seizoen is, op dinsdagmorgen 4 oktober, geopend met de eerste bijeenkomst van de “literatuurcyclus”. Na een boeiende inleiding van Jan Kristen is een aantal gedichten van H.H. ter Balkt bestudeerd, bijeengezocht door Jan. Elk gedicht heeft de deelnemers vragen en opmerkingen ontlokt, voldoende stof voor een levendige ochtend.

Tot slot zijn afspraken gemaakt over de volgende onderwerpen in de cyclus. De gedichten van Ter Balkt zijn bij de aanwezigen zó in de smaak gevallen, dat is besloten om de overgebleven gedichten in de selectie als “huiswerk” te bekijken en de volgende keer na te bespreken.

Op die 1ste november zal Jan ter aanvulling wat werk van de Vijftigers meenemen. De derde bijeenkomst, 6 december, zal werk van W.F. Hermans centraal staan, proza, in het bijzonder de roman “Nooit meer slapen”.

Er is nog plaats voor ca. 10 deelnemers. U kunt zich per keer aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.