Meesters & Gezellen 2019

 

e-ticketsZondagmiddag 10 maart 2019, 15:00 uur
De Grote Kerk, Dalfsen
Meesters & Gezellen 2019
“De Magie van de Finse Nacht”
o.l.v. Nils Schweckendiek, chef-dirigent van het Helsinki Kamerkoor

 

Lake Keitele (1905) van Akselie Gallen – Kallela

Veel muziekliefhebbers verheugen zich al het hele seizoen op de komst van Meesters en Gezellen naar Dalfsen. De uitvoeringen van Meesters en Gezellen worden tot de meest interessante concerten voor liefhebbers van bijzondere koorzang gerekend.

Het project Meesters en Gezellen is in 2011 opgezet om professioneel opgeleide, jonge (solo)zangers te bekwamen in het zogenaamde ensemble zingen, het samen zingen in een koor. Enkele maanden voor de repetities beginnen, kunnen jonge, getalenteerde zangers uit heel Europa zich aanmelden voor de audities van dit project, Na de selectie blijven er 20 zangers over, ‘de gezellen’. In de loop van de winter vinden workshops en repetities plaats. Dit jaar o.l.v. de dirigent Nils Schweckendiek en o.l.v. zangcoach Geert Berghs, initiatiefnemer van het project.

Nils Schweckendiek, die dit jaar het koor leidt is de samensteller van het programma met als thema: De Magie van de Finse Nacht. Onder zijn leiding zijn de 20 gezellen – uit heel Europa – en de 4 Finse meesters – zangers van het Helsingin kamarikuoro (Helsinki Kamerkoor) – van 6-14 maart 2019 in diverse plaatsen in Nederland en in Finland  te horen. Het project Meesters en Gezellen doet Dalfsen al voor de zesde keer aan.
De vorige keren onder leiding van Kaspars Putninsh van het Lets Radiokoor, Sigvards Klava ook verbonden aan het Lets Radiokoor en Daniel Reuss, chef-dirigent van Cappella Amsterdam

Kijk voor meer informatie op de website van M&G 2019,  daar staan ook interviews en opnames uit eerdere jaren.
Het programma kunt u hier vinden.

Bij het optreden op zondag 10 maart is in de kerk een informatief programmaboekje te koop à € 2,00.

 

 

Alle gegevens bij elkaar:

Wat Meesters & Gezellen 2019
Dirigent Nils Schweckendiek (Finland)
Wanneer Zondag 10 maart 2019, 15:00 uur
Zaal open: 14:15 uur
Waar Grote Kerk, Kerkplein 31, Dalfsen
Entree € 12,50 in de voorverkoop, € 15,00 aan de zaal
Programmaboekje € 2,00
Toegangskaarten