Gerard Zuyderhoff over optreden van 7 oktober

Afgelopen vrijdag traden we met het Midas Ensemble met heel veel plezier op in de prachtige Grote Kerk van Dalfsen. Wat geweldig dat Cultureel Café Dalfsen voor concerten deze ruimte regelt!
We vonden het spannend om een nieuw soort programma te brengen, waarin gesproken tekst gelijkwaardig wordt gebracht met gezongen tekst en waarin zorgvuldig gezocht is naar verbindingen tussen die twee.

Aan de reacties van het publiek te merken, zowel tijdens het concert als erna, was het een geslaagd experiment, voor herhaling vatbaar, zoals meteen al bleek met een nieuwe boeking.

Ook was nieuw binnen ons ensemble dat ik alleen nog maar de basklarinet bespeel. Het is een instrument dat pas sinds enkele decennia “uit de kast is gehaald” en van een lage brombeer achter in het symfonie-orkest getransformeerd tot een volwaardig solo-instrument dat met zijn bijna 4 octaven vergelijkbaar is met een cello. Voor de goede luisteraar bleek het in het trio een mooie vervanging te zijn van de klarinet.

Wij hebben zelf ook genoten van het fijne en aandachtige publiek en van de schitterende ambiance, waarin de lange en rijke geschiedenis onder de gewelven bijna tastbaar is.

Gerard Zuyderhoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.