Di Gojim: the day after!

Het beloofde een spetterende avond te worden, aldus de vooraankondiging, het optreden van de Klezmerband Di Gojim. Jiddische muziek, gegoten in een opmerkelijk muzikale en theatrale voorstelling, getiteld: ‘Gein’.

In de klezmermuziek wisselen verdriet, vreugde en humor in liederen en dansen elkaar af. De vreugde is nooit zonder een melancholieke ondertoon en verdriet nooit zonder een humoristische kwinkslag.

Het werd inderdaad een spetterend theatrale voorstelling, met als rode draad ‘Gein: het dagboek van een duivelskind’ (gebaseerd op meerdere verhalen van de Jiddische schrijver Isaac Bashevis Singer).

Helaas was in de zijbeuken van de Grote Kerk van Dalfsen de tekst van de gesproken woorden niet altijd even goed verstaanbaar, zodat voor de laatkomers de clou van het verhaal zo nu en dan verloren ging. Maar dit alles werd ruimschoots goed gemaakt door de fantastisch pittig gekruide muziek van de vier muzikanten, waarbij de klarinet van Jaap Mulder met zijn adembenemende glissando’s onvergetelijke momenten tevoorschijn toverde. Het was nauwelijks mogelijk om rustig op banken of stoelen te blijven zitten bij zoveel ritmiek.

‘Gein’ werd inderdaad – zoals beloofd – een feest van vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk.

Met ca. 180 bezoekers was de Grote Kerk goed gevuld.

Een bezoeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.