Leerzame lezing Harry Peters

Kan een lezing gortdroog zijn en toch razend interessant? In mijn beleving was dat het geval met de inleiding die Harry Peters vrijdag 23 oktober hield. Althans: tot aan de pauze. Het was buitengewoon leerzaam om te horen hoe de literaire biografie zich in de loop der eeuwen had ontwikkeld, maar ik vond het af en toe toch ook wel een erg droge opsomming van feiten die te veel tijd van de avond in beslag nam..

Het tweede gedeelte, toen de verfilmde biografie werd behandeld, was dan ook een stuk levendiger. Jammer alleen dat de heer Peters toen zo lekker op zijn praatstoel zat, dat de bespreking van de film Amour Fou een beetje moest worden afgeraffeld. En daarvoor waren we toch eigenlijk vooral ook gekomen, omdat we die film met z’n allen gaan zien.

Toen ik in de pauze van de gastspreker hoorde dat hij als filmdistributeur tientallen keren de rode loper van het jaarlijkse filmfestival in Cannes heeft bewandeld en ontelbare filmsterren en regisseurs persoonlijk kent werd ik steeds nieuwsgieriger naar zijn persoonlijke belevenissen. Het eerste deel van de lezing had wat mij betreft dan ook aanmerkelijk korter gekund en het tweede deel uitgebreider.

Niettemin heb ik me geen minuut verveeld. Van mij mag hij nog eens terug komen om over zijn ervaringen in de filmwereld te praten.
Janke van Lenteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.