Programma 2015 – 2016

Klik voor een printervriendelijke versie op het icoontje hiernaast.Printversie Programma 2015-2016

Resterende activiteiten:

Het seizoen is afgelopen.

—————————————————————————————————————-

Eerdere activiteiten:

Zondag 10 april
KUNSTBUS naar het Noordsbrabrants Museum in ‘s Hertogenbosch
waar we de tentoonstelling Jheronimus Bosch Visoenen van en Genie gaan bekijken.
Hier vindt u nadere informatie.

Vrijdag 4 maart 2016, 20.00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, entree € 7,50
Annegreet van Bergen over haar boek ‘Gouden jaren’.
We zijn rijker geworden, dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden, aldus de auteur in haar boek. In haar lezing zal zij de economische en maatschappelijke ontwikkelingen verbinden met herkenbare anekdotes en scherpe observaties. Een boek over de ongekende naoorlogse groei, die het leven op alle fronten heeft veranderd. Zo werd de wekelijkse teil een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Haar verhaal wordt geïllustreerd met prachtige foto’s uit die tijd.
Klik hier voor meer informatie.

Zaterdagavond 6 februari 2016, 20.30 uur
Grote Kerk Dalfsen, entree € 12,50, voorverkoop € 10,00
Voor de derde keer komt het koorproject Meesters en Gezellen bij ons in Dalfsen. De ‘meesters’, vier ervaren zangers van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam en de ‘gezellen’, jonge, zeer getalenteerde zangers zingen samen o.l.v. de chef-dirigent en artistiek leider van het vermaarde Lets Radiokoor, Sigvards Klava. Vorig jaar mochten we 350 bezoekers ontvangen, laat dit niet aan u voorbijgaan.
Klik hier voor verdere informatie. Hier voor de poster.

Maandagochtend: 18 januari 2016, 1 februari, 15 februari en 29 februari.
Let op: deze data zijn anders dan eerder vermeld.

Westermolen Dalfsen, 10.00 – 12.00 uur, cursusprijs € 50,–
Maximaal 30 deelnemers.
Muziekcursus door dr. Marcel Zwitser: ‘Claudio Monteverdi en het ontstaan van de opera’. We hebben Marcel Zwitser leren kennen als een begenadigd spreker en vooral inspirerend kenner van (klassieke) muziek.
Hier vindt u verdere informatie.

Vrijdag 15 januari 2016, 20.00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, entree € 7,50
Wim Daniëls, waarschijnlijk ’s lands bekendste, origineelste taalkundige is bij ons te gast. Velen van u zullen deze stadsdichter van Helmond ooit gezien of gehoord hebben op de televisie bij Pauw & Witteman of in het radioprogramma Spijkers met Koppen.
Daniëls werkte als leraar Nederlands en Duits, was vervolgens docent tekstwetenschap aan de Open Universiteit en gaf gastcolleges. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver.
Kijk hier voor verdere informatie. Hier voor de poster.

Vrijdag 27 november 2015, 20.00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, entree € 7,50
Vincent Verstappen (1949) is neerlandicus. Momenteel  werkzaam bij het Jheronimus Bosch Art Center als educatief medewerker. Verstappen geeft een inleiding op de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch Visioenen van een Genie‘, die van 12 februari 2016 t/m 9 mei 2016 plaats vindt in het Noord-Brabants Museum in ’s Hertogenbosch.
De lezing gaat over de laat-middeleeuwse schilder (1450 – 1516), die beroemd is geworden om zijn originele weergave van de strijd tussen het goede en het kwade vanuit zijn christelijke opvattingen.
De pagina bij deze activiteit is hier (in het archief) nog te vinden. De recensie door hier te klikken.
Het is de bedoeling dat onze KUNSTBUS in maart/april naar Den Bosch rijdt. Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdagmiddag 14 november 2015, 13.30 uur
wordt  in samenwerking met het Cultureel Café Dalfsen de film AMOUR FOU van de Oostenrijkse cineaste Jessica Hausner vertoond in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. De film sluit aan bij het thema van de lezing op vrijdag 23 oktober.
Kaarten via Filmtheater Fraterhuis.
De pagina bij deze activiteit is hier (in het archief) nog te vinden. De recensie door hier te klikken.

Vrijdag 23 oktober 2015, 20.00 uur
Panoramazaal Trefkoele+, entree € 7,50
Harry Peters, de bekende filmjournalist en kenner van film en literatuur, o.a. zeer actief bij het filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen, houdt een avondvullende lezing. Het geheel wordt geïllustreerd met beeldfragmenten. Het accent ligt in zijn verhaal op de  film AMOUR FOU, die op 14 november op ons verzoek – en in samenspraak met Harry Peters –  in het Filmtheater Fraterhuis in Zwolle wordt vertoond. AMOUR FOU is een film van de Oostenrijkse cineaste Jessica Hausner over het leven en de dood van de Duitse romantische dichter en toneelschrijver Heinrich van Kleist rond het jaar 1800.
De pagina bij deze activiteit is hier (in het archief) nog te vinden. De recensie door hier te klikken.

Vrijdag 2 oktober 2015, 20.00 uur
Grote Kerk Dalfsen, entree € 10,00
Klezmermuziek met Di Gojim.
Uit de pers: “Vuur, passie, muzikale adrenaline, indrukwekkend en overrompelend………”  Een van de bekendste klezmerorkesten van Nederland “Di Gojim” komt bij ons met het programma GEIN.
Vanaf het ontstaansbegin in 1988 maken de vier goj (niet-joodse) muzikanten furore met een geheel eigen versie van de klezmermuziek. Jiddische muziek, pittig gekruid met Balkan-traditionals en zigeunerklanken, afgemaakt met een toefje jazz. Filmische beelden en circusachtige clownerieën maken de concerten tot een ware belevenis!
In GEIN staat het plezier voorop. Nieuwe muziek, nieuwe Jiddische teksten en een nieuw elan.
De pagina bij deze activiteit is hier (in het archief) nog te vinden. De recensie door hier te klikken.